апр. 292024
 

22 април – Денят на Земята.

Посланието за 2024 година гласи: „Да сложим край на пластмасите и да защитим здравето на хората и планетата“.

За поредна година децата от ДГ „Велимира“ отбелязаха празника, като се включиха в различни общи проекти, чиято цел бе да се обърне повече внимание в забързаното ни ежедневие на опазването на природата на планетата Земя и да се опита всеки един от нас да води по природосъобразен начин на живот.

Седмицата посветена на Деня на Земята откриха малките възпитаници от II гр. “Дъга” с тържество под наслов „Нашата планета земя “, с което обогатиха знанията си за нашата планета, и научиха повече за взаимодействието на човека с природата. Научиха, че трябва да пазим и обичаме Земята, за да ги има децата, цветята, въздуха и водата.

Седмицата продължи с инициативата „Планетата Земя – такава, каквато искам да бъде.“ – съвместен проект с родителите от гр. Детелина. Децата изказаха мнения, даваха идеи за начини за опазване на природата и съхраняване на нейните богатства, и с огромно желание се включиха в груповия проект.

Децата от гр. „Виолетка“ и гр. „Калинка“ участваха в изложба с предмети, изработени от

материали, организирана от районната администрация. За доброто си представяне от отдел Екология те получиха и посяха красиво дърво в двора на детската градина.

Малките „Маргаритки“ почистиха и засяха с различни билки и семенца Биоградинката в двора на ДГ „Велимира“ в съвместен проект с родители.

Седмицата закриха децата от гр. „Слънчо“ с шикозно еко-модно ревю под мотото „С обич към Земята“ с тоалети изработени от рециклирани материали с помощта на родителите. Те доказаха, че красотата е навсякъде, стига да имаш желание да я откриеш и припомниха на всички, че проблемът с боклуците не трябва да се подценява.