Ное. 142023
 

Традиционно в ДГ “Велимира” отбелязахме “Седмицата на бащата” с много различни инициативи:

В група „Детелина“ приготвиха прекрасен и много вкусен тиквеник. Децата се запознаха и докоснаха до екипировката и до истински пистов мотор.

В група „Дъга“ татко полицай разказа за професията си, други татковци четоха книжки, учиха испански, направиха къщичка за птички, която закачиха в двора на детската градина, научиха много за тракторите и посадиха боб. В събота закриха Седмицата на бащата с колективно посещение в Природонаучния музей.

Група „Калинка“ научиха много за това, какво е да си полицай и трудна ли е неговата професия. Качиха се в истинска полицейска кола.

В група „Звънче“ татковци се потопиха в необятния свят на приказките, сътвориха приказен град от конструктор, разказаха много за риболова, електричеството, устройството на автомобила и също така, че и жените могат да бъдат полицаи. За финал на седмицата се запознаха с жилищата на животните, с какво се хранят и какви звуци издават.

Татковците от група Маргаритка ни показаха колко е забавно да ходиш за риба и как да си направиш сам голям сандвич.

В група „Слънчо“ бащи запретнаха ръкави и направиха баница за всички, четоха приказки за сладък следобеден сън, разказваха приказка с кукли и проведоха истинска тренировка по футбол.

Благодарим на нашите добри, уверени и стабилни татковци, че се потопиха в нашия детски свят и показаха, че истинският мъж знае как да бъде баща.