Дек. 152020
 

Проектът „Големият лов на растения” се фокусира върху биоразнообразието и особено върху растенията и свързаните с тях видове. Проектът е съвместна инициатива на Toyota Motor Europe и Фондацията за екологично образование, като в България той се управлява от Българско Движение „Син флаг”. Кампанията има за цел да образова децата и учениците във възрастовата граница 5-11 години за биоразнообразието и неговото значение, и да ги насърчи да предприемат положителни действия.

От месец ноември 2020 г., ДГ „Велимира“ започна реализирането на проекта, съвместно с българско движение “Син флаг”. С голям ентусиазъм, труд и еко – вдъхновение децата и учителите от групи „Слънчо“ и „Маргаритка“ създадоха своя зеленчукова градинка.

В ежедневните грижи за растенията, децата се запознаха с различните функции на предмети от бита – лопата, мотика, гребло, лейка;

Възприеха признаци и свойства на различните видове растения в естествената има среда;

Зависимостта им от климатичните особености;

Как се хранят и как пият вода, какво е фотосинтеза;

Грижите на човека за растенията и др.;

Научиха се да реализират различни дейности в едно и също време, да организират, да планират, да си изяснят какво искат да знаят и да търсят различни начини за постигането му.

Очакваме с нетърпение новите предизвикателства, които ни предстоят!